<Care este scopul medicinei? | stiri
GoogleYoutubeFacebookTwitter

Care este scopul medicinei?

Farmaciile se comportă ca hipermarketuri: cumperi cosmetice, sucuri, jucării, ciocolate, gume, lenjerie intimă, cereale, etc.

Ai carduri de reduceri iar ,,vânzătorii” îţi fac oferte, îţi schimbă medicamentele dar nu menţionează că au efecte adverse. Faţă de anii 1990 când farmaciile erau încă româneşti şi aveau laboratoare propii...

Medicamentele se obţin din petrol[1] , rafinate, pure[2], concentrate, sintetice (au reacţii adverse). Desigur costurile de producţie sunt mici iar profiturile mari pe seama celor ce suferă. Iar farmacia industria farmaceutică ajunge o forţă mai puternică decât armata.

 

Mineralele extrase din sarea de mare sunt vândute separat la preţuri mari, sarea este rafinată, recristalizată şi vândută ca sare de masă (lipsesc mineralele, ce ramane poate fi considerat umplutură, gunoi).

Interesant că avem mai nou ,,epidemii” şi nu ştim ce le produc: de obezitate, de boli ,,de inimă", diabet, cancer, ce nu existau la populaţiile băştinaşe, neindustrializate[3].

 

Manipularea rezultatelor:

Totul se rezumă la numere şi economie, manipularea statistică[4] [5] (cum să trişezi şi să minţi cu statistica). Se publică anual prea multe studii inutile şi porcării în masă pe baza unor teorii; cu cât mai repede cu atât mai bine – nimeni nu gândeşte pe termen lung.

Oamenii de ştiinţă se folosesc de statistici să manipuleze cifrele[6] (limbaj tehnic). Sunt plătiţi să lucreze într-o specializare, să arate rezultate prin orice mijloc. Cine sunt experţii, ,,oamenii de ştiinţă”? Vedem experţi zilnic greşind şi dacă aceşti experţi depun mărturie împotriva ta într-un proces?

tot experţi

Atunci aceşti homo sapiens de ce ar fi mai deştepţi pentru că ni se spune ca sunt oameni de ştiinţă dar tot incompetenţi sunt. Dacă ei greşesc vor recunoaşte?

 

Măsurile în medicină:

  • intervenţii şi recomandări prin repetiţie ,,politica educaţională”
  • ignorarea substanţelor nocive din alimentaţie (aditivi, metale, hormoni: ex fluor, aliaje de conserve[7] etc.)
  • dozări cu medicamente colorate divers ca bomboanele
  • sfaturi aprobate (impuse) de ministere
  • tratarea simptomelor şi nu a bolii

Ai banii te tratezi, nu ai banii te interesează. Medicina este guvernată economic de industria farmaceutică, companiile de asigurări şi politică.

 

Aşa de superficial este rolul medicinei?

Acum da, tot ce contează este crearea de noi pieţe de desfacere, patente pe medicamente, produse noi: muls bani. Ai putea spune că medicina este în urma industriei alimentare şi în urma farmaciei (patentele aduc bani şi sunt secrete). Pastilele sunt gândite nu să te trateze doar să te menţină în viaţă: dependent… .

 

Cum era medicina:

În mod normal ,,fără un diagnostic precis nu există o terapie corectă”.

Menţionăm de asemenea individualizarea terapeutică, pornind de la ideea ,,că avem bolnavi de tratat şi nu boli[8]. (prof. dr. Marcela Pitiş 1985).

Se consideră că afirmarea unei patogeneze unitare pentru un număr atât de mare de boli nu poate fi făcută numai pe baze epidemiologice, întrucât corelaţia nu implică în mod necesar o relaţie de cauzalitate[9] (Intoleranţe şi Agresiuni Alimentare 1984).

Corelatie este doar un cuvânt ce dă bine la ştiri tv, ziare alături de ,,riscuri teoretice”, iar ,,oamenii de ştiinţă” ar trebui să dovedească teoriile făra sa manipuleze datele, fără a se grăbi să publice aberaţiile, să privească şi din alte domenii medicale.

Totul se repetă, nimic nu este soluţionat şi spirala economică continuă. Ne ţinem atenţia departe de cauza bolilor şi considerăm problema ,,oamenii” prin stilul neglijent de viaţă.

 

De ce? Nu mai există farmacie, există doar industrie farmaceutică.

 ,,Pionierii senzoriali - producătorii de maşini şi companiile farmaceutice vor deschide drumul spre orientarea şi inovaţia senzorială în următorul deceniu"[10].

 Industria farmaceutică: placebouri senzoriale = companiile de medicamente au un număr limitat de ani pentru protejarea patentului produselor lor. Perioada de patentare garantată este insuficientă pentru a acoperi costurile cercetării şi dezvoltării, astfel se impune crearea de strategii de consolidare a loialităţii ca să faciliteze o legătură durabilă cu consumatorul (suntem consumatori nu cetăţeni) pentru a prelungi existenţa produselor pe raft.

 Există o relaţie distinctă între branding şi placebouri. În general, se consideră că brandul adaugă valoare unui produs sau serviciu. La fel cum consumatorii cred că o băutură este mai gustoasă atunci când e consumată dintr-o sticlă, şi nu dintr-o cutie, tot astfel aceşti factori intră în joc şi în industria farmaceutică[11].

Aceste modalităţi de rezolvare a experţilor a dus la crearea acestui site Nutriţie Avansată (www.nutritieavansata.ro), scopul fiind unul de informare şi combatere a prostiilor aruncate prin media.

 

Referinţe:


1 Organic Hydrocarbons: Compounds made from carbon and hydrogen. Sarah Morgan Black, 2006 http://tinyurl.com/8yfzxzo

2 Pure, white and deadly, John Yudkin Md.; Published in Penguin Books, 1988.

3 Nutrition and Physical Degeneration Weston A. Price, MS, D.D.S 1938, 1945, 17th printing, 2006.

4 How to Lie with Statistics, Darrell Huff, Norton & Company, 1993.

5 How to Lie and Cheat with Statistics, University of Washington. http://faculty.washington.edu/chudler/stat3.html

6 Damned Lies and Statistics: Untangling Numbers from the Media, Politicians, and Activists, Joel Best, University of California Press, 2001.

7 Biocatalizatorii în practica medicală şi farmaceutică, Prof. dr. Matilda Rosetti-Colţoiu, Prof. dr. D. Oţeleanu; Editura Medicală, Bucuresti, 1980.

8 Endocrinologie, Marcela Pitiş. Editura Didactică şi Pedagocică, Bucureşti, 1985.

9 Intoleranţe si agresiuni alimentare, D. Dumitraşcu, M. Grigorescu, I. Itu. Editura Medicală, 1984.

10 Branduri Senzoriale, Martin Lindstrom, 2005, Publica 2009.

11 Branduri Senzoriale, Martin Lindstrom, 2005, Publica 2009.

 

Articole asemănătoare:
Sfaturile dietare îmbolnăvesc
Sfaturile dietare: piramida alimentelor[1]: aşa numitul ghid alimentar pentru o ,,viaţă sănătoas
Comparaţie între alimente
Care sunt cele mai bune alimente?Ca să ştim asta facem o comparaţie între produsele: ficat, broccol
Indicele glicemic şi fructoza
Odată cu democraţia am primit şi gunoaiele ieftine: sucuri, prăjituri, fructe şi covrigi; deşi

Comentarii